h

ROOD

Nieuws van ROOD Arnhem

29 augustus 2014

ROOD overhandigt Gouden Stopbord aan Manhattan

Op vrijdagavond 29 augustus reikt ROOD, jong in de SP een Gouden Stopbord uit aan Manhattan op de Korenmarkt in Arnhem. Het Gouden Stopbord staat voor het stoppen van discriminatie aan de deur bij uitgaansgelegenheden. ROOD heeft in Arnhem onderzoek gedaan naar discriminatie aan de deur en kwam tot schokkende resultaten. ROOD-woordvoerder Iskander Sweet: “Bij meerdere kroegen werden mensen met een donkere huidskleur geweigerd. Dit is onacceptabel! Manhattan sprong er negatief bovenuit en ontvangt daarom deze oneervolle prijs.”

Lees verder
27 augustus 2014

ROOD Arnhem op introdag HAN

Woensdagmiddag stond ROOD Arnhem op de introdag van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen. Op deze dag konden de nieuwe studenten in Arnhem kennismaken met de sociaalste en actiefste jongerenpartij van Nederland. Deze introdag stond voor ROOD. jong in de SP in het teken van het schuldenstelsel.

Lees verder
20 juni 2014

ROOD Arnhem vraagt jongeren wat er socialer kan in de stad

Donderdagavond vroeg ROOD, jong in de SP aan de jongeren in Arnhem wat er beter kan in de stad om Arnhem 100% sociaal te maken. Punten die naar voren kwamen waren het OV naar de omliggende gemeentes in het weekend, een veiligere korenmarkt en minder discriminatie in het uitgaansleven.

Lees verder
22 mei 2014

ROOD Arnhem strijdt tegen huisjesmelkers

Al een hele tijd vecht ROOD, jong in de SP tegen huisjesmelkers. Dat zijn huisbazen die weinig tot geen onderhoud plegen aan hun pand, te veel huur vragen voor een kamer dat qua formaat een bezemkast is en huisbazen die agressief of intimiderend optreden. In Arnhem zijn er zeker dit soort huisjesmelkers te vinden en ROOD Arnhem zal samen met de huurders actievoeren tegen deze huisjesmelkers.

Lees verder
22 mei 2014

ROOD Arnhem is bij de plaatsing van het MAW hoofdkwartier

Donderdagmiddag werd het hoofdkwartier van Met Andere Woorden (MAW) geplaatst. MAW is een organisatie opgericht door twee studenten van ArtEZ, hogeschool voor de kunsten. Het hoofdkwartier, een houten huisje, werd door een aantal studenten en docenten vanuit de werkplaats gedragen naar het gazon voor de school. Voorop liepen de man met de trompet en één van de initiatiefnemers met een vlag. ROOD Arnhem liep mee in deze stoet, omdat zij de plannen van MAW ondersteunen.

Lees verder
6 mei 2014

ROOD steunt de studenten die een nieuwe Raad van Toezicht willen op ArtEZ

Afgelopen weken is er veel te doen geweest om Artez; het bestuur had misschien het plan de opleiding in onderdelen uit te splitsen, over drie verschillende steden. ROOD Arnhem is op de locatie langs geweest om een publicatie over de huidige combinatie van opleidingen uit te reiken aan Renate Litjens. Door mevrouw Litjens is toegezegd  goed te gaan luisteren naar studenten en docenten. Na die actie is ROOD Arnhem in contact gekomen met ‘Met Andere Woorden’ (MAW).

Lees verder
24 april 2014

ArtEZ Studenten reiken protest index uit

Donderdagmiddag 24 april reikte ROOD Arnhem namens de studenten en docenten van ArtEZ Arnhem de ArtEZ interdisciplinary index uit aan het interim-bestuur van de hogeschool voor de kunsten. Deze publicatie bevat interdisciplinaire projecten die zijn ontstaan omdat de academie veel verschillende opleidingen aanbiedt. De studenten en docenten van verscheidene opleidingen werken nauw samen waardoor er mooie, waardevolle projecten tot stand komen. Met de publicatie tekenen zij protest aan tegen de voorgenomen herverdeling van de opleidingen.

Lees verder
17 maart 2014

Studenten ArtEZ niet eens met plannen interim bestuur

Maandagmiddag sprak ROOD Arnhem met studenten van ArtEZ, de hogeschool voor de kunsten. Het interim bestuur van deze school wil verschillende opleidingen concentreren per stad. ArtEZ bestaat nu in de steden Arnhem, Enschede en Zwolle. Die concentratie zou betekenen dat je als student alleen in Arnhem kan studeren als je mode wilt gaan doen. Wil je grafische vormgeving doen? Dan moet je bij wijze van spreken naar Enschede. Zo ontstaan er vakscholen in plaats van kunstacademies.

Lees verder
3 maart 2014

Voorbereiding op het jongerendebat van Willemeen

Rood Arnhem heeft de afgelopen weken meegedaan aan drie jongerenbijeenkomsten in Arnhem. Deze zogenaamde thema-avonden waren ter voorbereiding van het jongerendebat, die zal gaan plaatsvinden op dinsdagavond 4 maart in Willemeen. De thema-avonden werden gehouden in de jongerencentra Fresh, Push en the Mezz. Deze bijeenkomsten werden georganiseerd door Willemeen en Rijnstad. 

Lees verder

Pagina's

U bent hier