h

SP Arnhem in Spijkers met Koppen

22 maart 2009

SP Arnhem in Spijkers met Koppen

Spelden met knoppenZaterdag 21 maart besteedde het Vara-programma 'Spijkers met Koppen' aandacht aan de Rijnboogplannen. Het radioprogramma was neergestreken in Musis Sacrum en verantwoordelijk wethouder Roeland Kreeft (PvdA) ging in debat met SP-fractievoorzitter Gerrie Elfrink over het megalomane prestigeproject.


De gemeente probeert al acht jaar lang tegen de klippen op om Rijnboog te realiseren. Door geldgebrek zijn de huidige plannen met het Havenkwartier afgeblazen. Kreeft mocht uitleggen hoe het nu verder moet. De PvdA-wethouder wil de plannen (wederom) aanpassen en in 2011 beginnen met bouwen. "Rijnboog moet er gewoon komen."


Maar Gerrie Elfrink stelt dat de haven, en de rest van Rijnboog, er nooit zal komen. "Als u iets in dit gebied wilt, dan moet u met plannen komen die uitvoerbaar zijn, die betaalbaar zijn en die draagvlak hebben onder de Arnhemse bevolking. Dan gaat u niet achter gesloten deuren met projectontwikkelaars in de slag, maar dan gaat u samen met de mensen in Arnhem een plan bedenken."


Zijn woorden worden met luid applaus beloond vanuit het publiek. Presentator Felix Meurders wil vervolgens horen wie het eens is met wethouder Kreeft. Niemand klapt. Diverse mensen joelen.


"Niet te geloven. Dat is alleen maar SP wat we hier in de zaal hebben!" grapt Felix Meurders. Maar ondertussen moet het zelfs wethouder Kreeft duidelijk zijn dat er in Arnhem geen draagvlak is voor de Rijnboog-ideeen van de gemeente.




Met dank aan Arnhemfan.nl

U bent hier