h

SP start petitie voor terugkeer Feestaardvarken in Arnhem

Foto: SP

De Arnhemse SP start zaterdag 20 januari om 12.00 uur een petitie om het Feestaardvarken onmiddellijk terug te brengen naar de stad. Met deze petitie hoopt de SP het Feestaardvarken in de stad terug te krijgen. "We hebben lang genoeg gewacht,” aldus fractievoorzitter Gerrie Elfrink. "Het is een kunstwerk dat geschonken is aan de stad Arnhem, maar het is inmiddels al bijna 3 jaar geleden dat we het Feestaardvarken gezien hebben."

Het Feestaardvarken was vanaf 2013 te vinden in het Bartokpark, nabij Rozet, waar het al snel uitgroeide tot een geliefd onderdeel van Arnhem, met name voor kinderen. Het Feestaardvarken werd bijna 3 jaar geleden van die locatie verwijderd, omdat een projectontwikkelaar de grond kocht om huizen te bouwen. Dat is nog steeds niet gebeurd, de grond ligt nog braak. Alleen een klein bordje herinnert nog aan het Feestaardvarken dat daar al die jaren nog had kunnen liggen.

De SP kiest daarom voor het Bartokpark als symbolische locatie om de petitie voor de terugkeer af te trappen. Elfrink: "Eigenlijk staat niets een terugkeer naar de stad in de weg. In Sonsbeek is een prachtige locatie gevonden, waar zowel de kunstenaar als de gemeente zich in kunnen vinden. Daarnaast is bijvoorbeeld ook park Presikhaaf genoemd. Waar wacht het college dan nog op?"

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

U bent hier