h

Hulpdienst van start

30 januari 2008

Hulpdienst van start

Wat doet de hulpdienst van de SP?

De SP in Arnhem heeft een hulpdienst. Mensen die met instanties te maken krijgen, worden vaak van het kastje naar de muur gestuurd. Of ze raken verdwaald in een woud van regels en procedures. De SP-hulpdienst biedt een helpende hand bij het oplossen van problemen.

Juridische hulp kunnen wij niet bieden. Even snel de knelpunten oplossen ook niet. Wel bieden we een luisterend oor, plus onze kennis en ervaring. Want soms heeft een onafhankelijk persoon meer overzicht dan iemand die middenin de narigheid zit. Wij denken mee. Wij helpen om dingen uit te zoeken. Wij weten hoe je een brief moet schrijven die gelezen wordt. Waar een probleem is, is een oplossing, denken wij. We kunnen ook helpen bij het doen van aanvragen (bijvoorbeeld voor huur- of zorgtoeslag) en bij de belastingaangifte. Zo nodig verwijzen wij door naar de juiste instanties. En als er zaken zijn die om stevige actie vragen, dan kan de hulpdienst ook helpen. Daar zijn we de SP voor!

De SP is de enige politieke partij in Nederland die dergelijke hulp en informatie structureel aanbiedt. Omdat de SP vindt dat je de wereld alleen kunt verbeteren als je weet wat er bij de mensen leeft. En dat weet je alleen, als je zelf midden tussen de mensen staat. De hulpdienst is daarom voor iedereen: voor leden en niet-leden!

De hulpdienst heeft drie medewerkers. Alle drie zijn ervaringsdeskundigen, als het gaat om de vele voetangels en klemmen in de ambtenarij. Garanties kunnen we niet bieden, wel hulp en advies.

De hulpdienst is te bereiken via onderstaand formulier en telefonisch op nummer 06-28947263 (elke woensdagavond van 19.00 tot 21.00 uur). Wie buiten deze tijd belt, krijgt de voicemail. Wie inspreekt, bellen we zo snel mogelijk terug.

U bent hier