h

Buurten in de wijken

16 juni 2009

Buurten in de wijken

Buurten in Sint Marten

Arnhemse SP-ers vertelden in Sint Marten en Klarendal hoe de SP de problemen in de wijk wil aanpakken.

Veertig SP-raadsleden uit heel Nederland waren zaterdag 13 juni aanwezig in Arnhem. De raadsleden volgden de 'SP-Zomeruniversiteit'. Dit is een scholingsweekend rondom een bepaald thema. Dit keer was gekozen voor 'Buurten in de buurt'.

Nadat 's ochtends VVD-prominent Pieter Winsemius de SP-ers had toegesproken over het belang van de buurt voor de samenleving, werden de raadsleden door twee Arnhemse SP-bestuurders meegenomen naar Klarendal en Sint Marten.

In deze wijken kregen de SP-ers te horen op welke manier de gemeente Arnhem probeert het woon- en leefklimaat in deze wijken te verbeteren, en hoe dat volgens de SP een stuk beter kan.

Zo besteedt de gemeente Arnhem veel geld en middelen aan het opzetten van een modekwartier in Klarendal. Allemaal heel mooi, maar het modekwartier staat ver af van de belevingswereld van de bewoners van de wijk. Dat moest ook de wijkwerker beamen die de groep raadsleden tijdens de wandeling door de wijk spontaan tegen het lijf liepen. Volgens de SP in Arnhem moet de aandacht in Klarendal juist gaan naar initiatieven waar de wijkbewoners zelf wat aan hebben.

In Sint Marten werd stilgestaan bij de 51 gemeentepanden die de gemeente twintig jaar heeft laten verkrotten. Vorig jaar kregen bewoners van de panden te horen dat hun huis onveilig was en dat ze moesten verkassen. Veel van de panden staan inmiddels leeg. Een aantal panden is gekraakt omdat de gemeente Arnhem nog steeds geen aandacht heeft voor het woonklimaat in de wijk. Als het aan de SP ligt worden de panden zo snel mogelijk opgeknapt.

Een van de SP-raadsleden vertelde na de wandeling lachend: "De gemeente Arnhem doet er alles aan om van de SP in Arnhem de grootste partij te maken, he?"

U bent hier