h

SP presenteert Plein aan de Rijn

16 juli 2009

SP presenteert Plein aan de Rijn


Tijdens een drukbezochte bijeenkomst in het stadhuis heeft de SP woensdag 15 juli haar plan 'Plein aan de Rijn' gepresenteerd. Dit plan is een werkbaar alternatief voor de Rijnboogplannen, die onbetaalbaar en onuitvoerbaar zijn.

In het plan van de SP wordt de verbinding tussen binnenstad en Rijn versterkt via een intiem 'Plein aan de Rijn', waar ruimte is voor horeca en evenementen. Aan het plein komt een 'Cultuurhuis' waarin de bibliotheek en het Filmhuis gevestigd zijn. Vanaf de kruising met de Weerdjesstraat loopt dit plein omlaag tot aan de Lage Kade. Hierdoor is de Rijn al van een afstand te zien. De Rijnkade wordt hiervoor over een lengte van 80 meter gesloopt. Daardoor is overal op het plein zicht over de rivier.

Andere ingrepen zijn onder meer het aanleggen van een fietsersring, een busbaan over de Lage kade en het bebouwen van de Trans en het Kerkplein.

Plein aan de RijnBezoekers reageerden enthousiast op het voorstel van de SP. "Eindelijk een plan dat past bij Arnhem", aldus een van de aanwezigen. Sommigen maakten zich zorgen over het verwijderen van de kademuur. "Loopt de stad bij hoogwater dan niet onder?" vroeg iemand zich af.

"Daar hebben we aan gedacht", antwoordde SP-voorman Gerrie Elfrink. "Via mobiele waterkeringen en architectonische ingrepen wordt de waterkering op het plein eenvoudig hersteld."

Het hele plan is te lezen op de website: Pleinaanderijn.nl. Daar is ook de gelegenheid tot het geven van een reactie.


Gerrie Elfrink bij de presentatie van Plein aan de Rijn

U bent hier