h

Nieuw SP-pand bijna klaar

9 oktober 2009

Nieuw SP-pand bijna klaar

Hans klust
Sinds een paar weken heeft de SP in Arnhem een nieuw partijhuis. Op dit moment wordt door een groot aantal SP-ers hard gewerkt in het pand om de nieuwe ruimte op te knappen. Binnen een paar weken hopen we het nieuwe partijhuis in gebruik te nemen. Het nieuwe SP-pand wordt gebruikt door zowel het afdelingsbestuur als de SP-fractie als vergader- en kantoorruimte. Daarnaast wordt het pand gebruikt voor informatie-avonden, thema-bijeenkomsten en Politiek Cafe.

Met ruim 100 vierkante meter beschikbare ruimte, gaan we er behoorlijk op vooruit. Het nieuwe partijhuis heeft een grote, open ruimte aan de voorkant van het pand. Verder hebben we achterin ook de beschikking over een kantoorruimte en een magazijn waar we actiemateriaal kunnen opslaan.

Het huidige partijhuis in Sint Marten is al jarenlang geen optimale ruimte meer om te werken. Door achterstallig onderhoud van de gemeente Arnhem en woningbouwvereniging Portaal is het pand de laatste jaren hard achteruit gegaan. Bovendien is de SP in Arnhem inmiddels zo groot geworden, dat we als het ware 'uit het pand gegroeid' zijn.

Met bijna 800 leden is de SP in Arnhem qua ledenaantal de grootste partij in de stad. Dat merkten we vooral wanneer we een ledenvergadering, thema-avond of actiebijeenkomst organiseerden. Steeds vaker moesten we uitwijken naar gehuurde zalen, omdat onze eigen ruimte te klein bleek.

We hadden als SP nogal wat eisen waaron het nieuwe SP-pand moest voldoen. Het moest een ruimte zijn om te vergaderen met bestuur en fractie, maar ook ruimte bieden aan filmavonden en Politiek Cafe. Verder was van belang dat het pand midden in de wijk zou staan. De SP staat als politieke partij tenslotte tussen de mensen. Bovendien wilden we niet dat het pand (buurt-)winkelruimte of woonruimte zou onttrekken aan de woningmarkt. Met het nieuwe SP-pand is aan al die voorwaarden voldaan.

Voor iedereen die mee wil helpen met klussen: je kunt je aanmelden bij het klusteam door een mailtje te sturen naar Arnhem@sp.nl

U bent hier