h

Opening nieuwe SP-pand

19 februari 2010

Opening nieuwe SP-pand

Gerrie en Margriet met de sleutel
Het was een feest afgelopen vrijdag 19 februari, bij de opening van het nieuwe partijpand aan de Dovenetellaan 55 in Arnhem-Zuid.

Het pand werd geopend door Jan Marijnissen, die niet alleen tijd nam voor het officiële gedeelte maar ook met diverse inwoners sprak.

De issues van station, haven, museum en ander divers wanbeleid waar de SP altijd tegen is geweest kwamen uitgebreid aan de orde, Gerrie Elfrink, onze fractievoorzitter,gaf heldere uitleg over deze (mis)stand van zaken.

Hij maakte ook duidelijk dat de SP zich niet schuldig heeft gemaakt aan de hoogste verhoging van gemeentelijke belastingen, die wij Arnhemmers te verduren krijgen. En dat het ook niet de bedoeling van de SP is op deze manier met het geld van de burgers om te blijven gaan.

Marijnissen vertelde over de algemene visie, om de burger weer meer betrokken te laten zijn bij en in de eigen buurt. Hij vindt dat opleiding, scholen, meer betrokken moeten zijn bij de buurt.

Ook voorzieningen als gezondheidszorg zouden dichter bij de burgers in de buurt gebracht moeten worden. Zodat zouden mensen niet buiten kantooruren vele kilometers moeten reizen naar een arts.

Arnhem Noord heeft lokaal geen huisartsenpost in Arnhem zelf. Die inwoners moeten nu maar naar Velp. Voor die inwoners zou dat beslist een zegen zijn. In Zuid zouden er ook meer centrale zorgpunten kunnen komen.

Het prachtige nieuwe pand zat stampvol, er waren zelfs niet genoeg zitplaatsen en de sfeer was optimistisch, gezellig en zeer geslaagd.

Meer foto's hier.

Aleida van Swinderen, actief lid

U bent hier