h

SP Arnhem opent klachtenmeldpunt (her)indicatie CIZ / Gemeente

20 juli 2010

SP Arnhem opent klachtenmeldpunt (her)indicatie CIZ / Gemeente

SP Klachtenmeldpunt (her)indicatie CIZ
De Arnhemse politiek is met zomerreces. “Dat wil niet zeggen dat de SP het werk neerlegt”, zegt Désiree Egberts, raadslid voor de SP.

Egberts heeft besloten deze zomer te gebruiken om te inventariseren welke problemen en gevolgen Arnhemmers ondervinden door de strengere regels die gelden voor indicaties uit de AWBZ. “De SP Arnhem opent daarvoor een Klachtenmeldpunt (her)indicatie CIZ / gemeente.”

“Arnhemmers kunnen (ook anoniem) via de mail hun ervaringen met ons delen.” Aldus Egberts. “Doel is om deze klachten te bundelen om zo via de gemeente een mogelijk vangnet te kunnen creëren.”

Mail naar: d.egberts@arnhem.nl

Achtergrond

Egberts: “De afgelopen jaren is er ruim 800 miljoen bezuinigd op de AWBZ. Onder meer op de begeleiding van mensen met beperkingen. In het hele land dreigen mensen daardoor qua zorg buiten de boot te vallen. Bijvoorbeeld omdat ze geen indicatie meer krijgen voor hun dagbesteding. Mensen met lichte beperkingen, komen niet meer in aanmerking voor AWBZ-begeleiding en moeten hun heil elders zoeken.”
“Sommige (oudere) mensen krijgen minder uren per week thuiszorg toegewezen nadat ze overvallen worden door een telefonische herindicatie en in hun enthousiasme of onwetendheid roepen dat het best wel goed met ze gaat.”

Klachtenmeldpunt (her)indicatie

Heeft u ervaringen met (her)indicaties van het CIZ en/of van de gemeente? Bent u uw indicatie kwijtgeraakt? Heeft u na een (telefonische) herindicatie minder zorguren toegewezen gekregen? Of bent u het niet eens met uw indicatie?

Laat het ons weten! Uw klachten, verhalen, ervaringen kunt u melden door een mailtje te sturen naar SP-raadslid Désiree Egberts. Dit kan ook anoniem.

Mail naar: d.egberts@arnhem.nl

U bent hier