h

Regeling langdurigheidstoeslag in Arnhem herzien

7 september 2010

Regeling langdurigheidstoeslag in Arnhem herzien

Sinds enkele jaren bestaat er een overheidsregeling die bepaald dat mensen die langdurig (drie jaar of langer) moeten leven van een minimuminkomen, recht hebben op een zogeheten ‘langdurigheidstoeslag.’

De langdurigheidtoeslag is een ondersteunende maatregel waar mensen met een minimuminkomen (maximaal 105% van het sociaal minimum) aanspraak op kunnen maken. Daarbij valt te denken aan mensen met een uitkering (WIA,WAJONG,WAO), maar ook aan 65-plussers of alleenstaanden met een deeltijdbaan .
De langdurigheidstoeslag is een regeling van de landelijke overheid, maar wordt uitgevoerd door de gemeente, die er een eigen invulling aan mag geven.

De regeling in Arnhem

In Arnhem betekent dit dat met ingang van 2009 ook jonggehandicapten (en WAJONG’ers) die een verhoogde uitkering ontvangen vanwege verzorging en behoefte aan geregelde oppas, recht hebben op langdurigheidstoeslag.
Deze speciale regeling werd afgeschaft in 2007 maar is, zo blijkt na vragen van de SP en Jan Camman, weer heringevoerd in 2009!

Heraanvragen toeslag met terugwerkende kracht
Dit betekent dat mensen die in 2007 hun langdurigheidstoeslag kwijtraakten, deze opnieuw aan kunnen vragen met terugwerkende kracht tot 2009.
Arnhemmers die in aanmerking komen voor de regeling kunnen zich wenden tot de gemeente. Vul het langdurigheidstoeslag-formulier in en vermeld daarbij dat het ook 2009 betreft. Met terugwerkende kracht dus.

U bent hier