h

SP Arnhem organiseert een cursus "politieke basisvorming"

6 november 2010

SP Arnhem organiseert een cursus "politieke basisvorming"

Het meest rechtse kabinet ooit is onlangs aangetreden. Misschien is dit voor u wel hét moment om u meer te verdiepen in de partij die hier een sociaal alternatief tegenover stelt: de SP. Alle SP-leden zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de kennismakingscursus Politieke basisvorming die vrijdag 26 november van start gaat. Gedurende drie opeenvolgende vrijdagavonden leert u alles over onder meer de visie, geschiedenis en werkwijze van de partij.

Waar komt de SP eigenlijk vandaan en hoe heeft ze zich als politieke partij ontwikkeld? Wat willen SP’ers eigenlijk, wat is hun visie op de samenleving en waar komt die vandaan? En hoe brengt de SP dat alles in praktijk?
Het zijn enkele van de vragen die aan de orde komen tijdens drie avonden kennismaken met de SP. We nodigen u dan ook van harte uit om deel te nemen aan deze cursus die gehouden wordt op: vrijdag 26 november, vrijdag 3 december en vrijdag 10 december.

Op de eerste avond gaan we in vogelvlucht door de geschiedenis van de partij. Ook bekijken we de tijd waarin de SP zich langzaam maar gestaag ontwikkelde en de maatschappelijke en politieke ontwikkelingen die toen speelden. De tweede avond staat in het teken van de visie en de ideologie. Wat betekent het socialisme voor de SP? En wat is onze visie en ons beginselprogramma? De derde avond gaat het over de werkmethoden van de partij, het activisme en de methoden om de samenleving te veranderen, beter en socialer te maken.

De bijeenkomsten worden gehouden in het partijhuis aan de Dovenetellaan 55 en duren van 19.30 uur tot 22.00 uur. Deelname is gratis. Voor aanmeldingen en vragen kunt u contact opnemen met arnhem@sp.nl.

U bent hier