h

Wethouder Margriet Bleijenberg legt functie neer

13 april 2011

Wethouder Margriet Bleijenberg legt functie neer

Wethouder Margriet Bleijenberg heeft om persoonlijke redenen besloten haar wethouderschap per direct neer te leggen. Zij was verantwoordelijk voor de portefeuilles Onderwijs, Jeugdbeleid, Veiligheid (ketenbenadering en coördinatie integrale aanpak overlast). Het college van burgemeester en wethouders heeft met respect kennis genomen van deze beslissing.

De SP heeft aangegeven binnen afzienbare tijd te komen met een opvolger. Totdat de opvolging bekend is worden de portefeuilles van Margriet Bleijenberg waargenomen door haar vaste vervanger, Henk Kok.

Margriet Bleijenberg motiveert haar besluit als volgt:
“Ik ben tot de conclusie gekomen dat het voor mij en voor de stad het beste is dat ik mijn functie als wethouder van jeugd, onderwijs en veiligheid neerleg. Ik heb geconstateerd dat ik op dit moment niet de persoon ben voor de grote opgaven die er zowel binnen het jeugdbeleid als binnen onderwijs aankomen.
Ik heb me de afgelopen periode volledig ingezet voor de Arnhemse jeugd, want daar ligt mijn hart. In die zin vind ik het jammer dat ik dit besluit moet nemen. Ik dank de mensen met wie ik heb samengewerkt voor het vertrouwen en de inspiratie die ik heb mogen ontvangen.”

De Arnhemse SP afdeling, bestuur en fractie respecteert het besluit van Margriet Bleijenberg om terug te treden als wethouder. We bedanken Margriet voor haar tomeloze inzet voor de stad en wensen haar het beste voor de toekomst.

U bent hier