h

Luuk van Geffen geïnstalleerd als wethouder Arnhem

5 juli 2011

Luuk van Geffen geïnstalleerd als wethouder Arnhem

Luuk van Geffen is 4 juli door de gemeenteraad geïnstalleerd als wethouder van de gemeente Arnhem.

Het voormalig SP-raadslid krijgt de portefeuilles Onderwijs, Jeugdbeleid, Veiligheid (keten-benadering) en Coördinatie integrale aanpak overlast.

Van Geffen volgt Margriet Bleijenberg op. Die legde in april om persoonlijke redenen haar functie neer. Van Geffen zat al in de Arnhemse gemeenteraad. "Ik heb er goed over nagedacht voor ik me kandidaat stelde als wethouder", zegt hij. "Ik voel me sterk betrokken bij de stad Arnhem. De komende tijd staat de stad voor een aantal belangrijke beslissingen, onder andere op de terreinen waarvoor ik verantwoordelijk ben. Zo moet de gemeente zich voorbereiden op de komst van de jeugdzorg. Het gaat om de toekomst van komende generaties, de kinderen en de jongeren die straks volwassenen zullen zijn. Als vader van drie kinderen spreekt zoiets mij natuurlijk heel erg aan."

Luuk van Geffen

Achtergrond
Luuk van Geffen is 33 jaar en woont sinds 18 jaar in Arnhem. Hij groeide op in Groessen. Met zijn vrouw en zijn drie kinderen woont hij in de nieuwe wijk Stadseiland in Malburgen. Zijn beide ouders gaven jarenlang les op het vroegere Thomas à Kempis College (tegenwoordig Arentheem College). Van Geffen was hiervoor onder meer werkzaam bij het Watermuseum en sinds 2006 zakelijk leider van Kunsthuis 13 te Velp.

U bent hier