h

Ruimte gezocht voor steun aan Syrische revolutie

22 juli 2011

Ruimte gezocht voor steun aan Syrische revolutie

De SP wil in Arnhem bijeenkomsten organiseren om de opstand van het volk tegen de Syrische regering te steunen. Dit in samenwerking met de organisaties Platform Syrische Koerden / Het Steuncomite voor de Syrische Revolutie, Alliantie van Syrische Liberalen en andere politieke partijen in Arnhem. In Rotterdam is dit al met succes gebeurd en wij willen dat in het oosten van Nederland een vervolg geven.

Syrië heeft een gevarieerde bevolking met grote en kleine minderheden. De term "Arabische revolutie" dekt niet altijd de lading en spreekt niet alle groepen in Syrië aan. Daarom zouden we liever spreken over de "Syrische Revolutie". De SP wil haar samenwerking verlenen aan de bijeenkomsten in Arnhem met het oog op de democratie in Syrië: wat is democratie in het Midden-Oosten, hoe kun je die gestalte geven en hoe komen alle bevolkingsgroepen in Syrië het beste tot hun recht?

De SP is in Arnhem op zoek naar een ruimte om bijeenkomsten te organiseren. Heeft u een ruimte in de aanbieding en wilt u die (belangeloos) ter beschikking stellen voor een paar weken? Of heeft u een goede tip? Laat het ons weten: e-mail naar arnhem@sp.nl of bel naar 06-43295486 (Fiona Verwijs).

U bent hier