h

Algemene Ledenvergadering verkeert in goede stemming

17 november 2011

Algemene Ledenvergadering verkeert in goede stemming

Op dinsdag 15 november 2011 vond de Algemene Ledenvergadering plaats in het SP-partijhuis in Arnhem. Leden, fractieleden, de twee wethouders en het (interim-) bestuur waren aanwezig. Op de agenda stond onder meer het reilen en zeilen in het stadhuis.

Raadslid Jurgen Elfrink en wethouder Gerrie Elfrink vertelden over de SP als coalitiepartner in de gemeenteraad en in het college. Dat leverde een levendige discussie op over de sociale woningbouw in Arnhem. Daarna werden de bestuursplannen voor de afdeling voor de aankomende periode gepresenteerd.

Uit deze plannen blijkt dat de SP de stad in wil gaan met een vijftal thema’s en, meer nog dan voorheen, contact met de mensen gaat zoeken. Er wordt momenteel hard gewerkt aan de oprichting van de SP-afdeling in Renkum. Goed nieuws was er ook over ROOD: de jongerenafdeling van de SP in Arnhem blijkt zeer levensvatbaar te zijn en de actiebereidheid is groot. Verder werd er teruggeblikt op de acties die in 2010 en 2011 gevoerd zijn, zoals rond de thuiszorg, ‘Toiletten in de trein’ en ‘Armoede werkt niet’.

Een belangrijk deel van de avond werd besteed aan het kiezen van een nieuw bestuur. Dit bestuur werd met een grote meerderheid (95% van de stemmen) gekozen. Algemeen is men het erover dens dat er nu een stevig bestuur staat dat samen met de fractie en de wethouders een breed draagvlak zal zoeken voor de standpunten van de SP in Arnhem.

U bent hier