h

SP collecteert voor Arnhemse voedselbank tijdens nieuwjaarsreceptie

4 januari 2012

SP collecteert voor Arnhemse voedselbank tijdens nieuwjaarsreceptie

Naar aanleiding van vragen van de SP heeft het stadsbestuur het afgelopen jaar gekeken naar bezuinigingsmogelijkheden voor de nieuwjaarsreceptie. Politieke partijen konden hiervoor ideeën aandragen en inbrengen. De SP zag als mogelijke besparing het schrappen van het optreden van Het Gelders Orkest. Daarvoor in de plaats zouden dan jonge talenten van de kunstacademie, muziekscholen en amateurgezelschappen kunnen komen optreden. Zo’n keuze zou er waarschijnlijk toe leiden dat er wat minder mensen komen en dat zou het mogelijk maken om de receptie te verhuizen van de dure Eusebiuskerk naar de goedkopere hal van het stadhuis.

Nadat de resultaten van de verkenning waren gepresenteerd werd duidelijk dat de meerderheid van de grote fracties in de raad genoegen bleken te nemen met een schamele besparing van €4.000,- op de catering. Dat is teleurstellend.

SP fractievoorzitter Cris Lenting: “Dit heeft ons in november doen beslissen om dan maar op een andere wijze onze bedenkingen over de dure nieuwjaarsreceptie kenbaar te maken.” De SP heeft ervoor gekozen om voor de ingang van de Eusebius te gaan collecteren voor de Arnhemse voedselbank. “Een organisatie die zich op een sociale manier inzet om verspilling tegen te gaan.” Aldus Lenting. Bezoekers van de nieuwjaarsreceptie kunnen bij de SP’ers een donatie doen aan de voedselbank of donateur worden, via een machtigingsformulier.

De twee SP-wethouders, Luuk van Geffen en Gerrie Elfrink, en ook vicevoorzitter van de gemeenteraad Jurgen Elfrink zullen de voor hen gemaakte kosten voor de receptie aan de voedselbank doneren. Hiermee start de actie van vanavond al met drie donaties van samen 108 euro!

U bent hier