h

Informatiebijeenkomst Jeugdzorg

27 februari 2012

Informatiebijeenkomst Jeugdzorg

Den Haag legt, uiterlijk in 2016, alle jeugdzorgtaken bij de gemeenten neer. Dit is het moment om als gemeente de jeugdzorg zo optimaal mogelijk te organiseren. Wat is de ideale situatie en durven wij de vaste kaders los te laten?

Daarom heeft de SP Annemiek de Klein van Buurtzorg uitgenodigd om een presentatie en informatie te geven over Buurtzorg Jong. Buurtzorg Jong is nieuw en is onlangs met 2 pilots gestart. Buurtzorg Jong heeft een model ontwikkeld dat leidt tot verbeterde zorg voor gezinnen en jeugd. Professionals kunnen weer doen wat ze het liefst doen en de zorg is goedkoper en logischer georganiseerd.

Buurtzorg Jong werkt met kleine, multidisciplinaire, zelfsturende teams. De teams zijn lokaal verankerd in de wijk en werken samen met huisartsen, centra voor jeugd en gezin en andere hulpverleners. Doordat in een vroeg stadium integrale hulp wordt verleend wordt minder een beroep gedaan op specialistische en duurdere trajecten in de tweede lijn. De interventies zijn praktisch, duurzaam en effectief. Buurtzorg Jong is direct bereikbaar en kent geen wachttijden. Buurtzorg Jong is georganiseerd volgens het succesvolle model van Buurtzorg Nederland.

http://www.buurtzorgjong.nl

Iedereen is van harte welkom op donderdag 8 maart om 20.00 uur in ons SPand aan de Dovenetellaan 55.

U bent hier