h

750 joelende mensen

7 maart 2012

750 joelende mensen

Er trekt een karavaan door Nederland, een karavaan met verontwaardigde mensen. De Abvokabo FNV heeft alle leden die werkzaam zijn op de Sociale Werkplaatsen opgeroepen om mee te doen. Om de verontwaardiging om te zetten in acties. Daarom vinden overal in het land demonstraties plaats tegen de afbraakplannen van het kabinet, tegen het verdwijnen van 70.000 beschermde werkplekken als gevolg van het invoeren van de Wet Werken naar Vermogen. De acties worden van harte ondersteund door de SP.

Bron: RTV Arnhem, Container: Youtube

Op 28 februari j.l. streken er zeker 750 mensen op het plein voor het stadhuis neer en zij lieten hun stem horen! Vooral toen wethouder Van Wessen weigerde een pakket tegeneisen van de Abvokabo te ondertekenen dreigde de goede stemming om te slaan. Van Wessen heeft ‘ontzettend veel begrip voor de actie en standpunten’, maar zegt hij: ‘Er staat een aantal dingen in die straks wettelijk zijn voorgeschreven en dan kan ik als wethouder niet zeggen: ‘daar houd ik me niet aan.’ Hij werd uitgejoeld.

Foto demonstratie Sociale Werkplaatsen

SP-leden deelden tijdens de actie folders uit aan met omstanders en voorbijgangers en gingen met ze in gesprek.

De karavaan trekt door tot 22 maart: dan verzamelt iedereen zich op het Malieveld in Den Haag voor de grote landelijke demonstratie.

U bent hier