h

Thema-avond over onderwijs

13 juni 2012

Thema-avond over onderwijs

Donderdag 14 juni komt onderwijsspecialist Manja Smits, Tweede Kamerlid voor de SP, naar het SP partijhuis in Arnhem. Samen met SP-wethouder Luuk van Geffen bespreekt Manja Smits een aantal dringende problemen in het onderwijs.

Met de val van het kabinet Rutte leken de aangekondigde forse bezuinigingen op het speciaal onderwijs van de baan. De partijen van het Kunduz-akkoord gaan echter vrolijk door met korten. Er hangt intussen een bezuiniging van een half miljard boven het onderwijs. De lerarensalarissen worden op de nullijn gezet, en het aangepast onderwijs staat nog steeds onder druk.

Tweede Kamerlid Manja Smits en de Arnhemse wethouder Luuk van Geffen bespreken de dreigende gevolgen van de kortingen door de Kunduz-coalitie. Zij zullen ingaan op vragen als: Wat gaat er in de toekomst gebeuren met het passend en het bijzonder onderwijs? Komen de salarissen van de leraren verder onder druk te staan? Is het onderwijs eigenlijk wel een markt? Andere onderwerpen zijn onder andere: gemengd onderwijs, integratie, voortijdige uitvallers, voorscholen en educatie, passend onderwijs en prestatieloon voor leerkrachten.

Donderdag 14 juni, vanaf 19.30 uur, SP Partijhuis, dovenetellaan 55, Arnhem

U bent hier