h

Goed onderwijs begint bij de basis

2 augustus 2012

Goed onderwijs begint bij de basis

Op donderdag 23 augustus 2012 vindt er in Arnhem een onderwijsdebat plaats, waaraan ook SP-kamerlid Manja Smits deelneemt. Het debat is getiteld "Goed onderwijs begint bij de basis". Het gaat over de positie van het basisonderwijs. Zo'n debat is nodig, omdat de landelijke politiek vooral aandacht lijkt te hebben voor het middelbaar en hoger onderwijs. Het basisonderwijs raakt steeds meer ondergesneeuwd. Terwijl het basisonderwijs, het woord 'basis' zegt het al, toch de stevige ondergrond zou moeten zijn voor elke vorm van voortgezet onderwijs. De kwaliteit van elke opleiding wordt mede bepaald door de investering in goed basisonderwijs.

De thema’s van het debat worden onder meer voorbereid door besturen van basisscholen. De thema’s zullen kort worden ingeleid door iemand uit de sector, door een lid van een schoolbestuur, of door vertegenwoordigers van de lokale politiek.

Bovendien praten enkele scholieren mee van groep 8 van basisschool Het Mozaïek in de wijk Malburgen. Zij hebben eerder dit jaar de landelijke debatwedstrijd voor basisscholen gewonnen.

Verder zijn er vertegenwoordigers van de koepelorganisaties, lokale schoolbesturen, gemeenteraadsleden en de wethouder Onderwijs. Schooldirecteuren en leerkrachten uit het basisonderwijs zijn eveneens uitgenodigd om een bijdrage te leveren. Op die manier komt nadrukkelijk ook de dagelijkse onderwijspraktijk ter sprake.

Aan het onderwijsdebat nemen vier onderwijsspecialisten uit de Tweede Kamer deel: Manja Smits (SP), Jeroen Dijsselbloem (PvdA), Michel Rog (CDA) en Paul van Meenen (D66). Het debat zal worden geleid door Jan Terlouw.

Wanneer:

16:00 - 16:30 uur: inloop voor het onderwijsdebat

16:30 - 18.00 uur: onderwijsdebat

Waar:

Multifunctioneel Centrum De Malburcht, Graslaan 97C, 6833 CE Arnhem

Reactie toevoegen

U bent hier