h

Socialistische soep voor hongerige Arnhemmers

2 augustus 2012

Socialistische soep voor hongerige Arnhemmers

Is het een enorme polyester paprika? Is het rode voederbiet op wielen? Of is het toch een enigszins aerodynamisch gevormde soeptomaat? Hoe dan ook: afgelopen zaterdag 28 juli stond de SP SoePexpress op de zaterdagmarkt in de Arnhemse binnenstad. In de door de bekende kunstenaar Joep van Lieshout ontworpen soepmobiel werden vele tientallen liters tomatensoep bereid, en uitgedeeld aan de hongerige Arnhemmers. Diezelfde Arnhemmers bleken ook hongerig naar de plannen van de SP, zo vlak voor de verkiezingen.

Het was niet zomaar een tomatensoep, die de Arnhemmers zaterdag werd voorgeschoteld. De SP-soep is een waar designsoepje, gecomponeerd door culinair schrijver en turbo hobbykok Johannes van Dam.  Een lekker soepje. En een soepje voor iedereen. Dus halal, biologisch, vegetarisch, zelf veganistisch. Een soep die met alle Nederlanders rekening houdt, zoals je van de SP mag verwachten.
De soep viel overigens ook in de smaak bij de vele Duitse, Vlaamse en Britse bezoekers die over de Arnhemse zaterdagmarkt slenterden. Hmmm! Herrliche Tomatensuppe! Met de Europese gezindheid van de SP lijkt het dus helemaal goed te komen.
Onder het genot van een warme beker soep werd er druk gediscussieerd over de politiek en over de aanstaande verkiezingen. Niet iedereen houdt van de SP. Maar veel kiezers die voorheen op andere partijen stemden, bekenden zaterdag bijna opgelucht dat ze op 12 september toch voor de SP gaan stemmen. Ondanks de handen vol boodschappentassen gaven veel marktbezoekers de SP’ers een omhoog gestoken duim. Zet ‘m op!
Aan het einde van de dag konden Henk en Teunie van der Wal, de enthousiaste uitbaters van de SP SoePexpress, de tot op de bodem leeggegeten pannen weer opbergen. En de Arnhemse afdeling van de SP kon terugkijken op een geslaagde allereerste actiedag van de campagne. Er zullen nog vele acties volgen, al dan niet met wat lekkers erbij.

Reactie toevoegen

U bent hier