h

Bedankt SP-kiezers!

14 september 2012

Bedankt SP-kiezers!

De Arnhemse afdeling van de SP bedankt de Arnhemmers die bij de Tweede Kamerverkiezingen op de SP hebben gestemd. Gezien de uitslag kunnen we in onze stad rekenen op een zeer trouwe aanhang. Dat is een goed gevoel. Onze kiezers zijn onze medestrijders op weg naar een socialer Nederland. En op weg naar een socialer Arnhem.

Natuurlijk heerste er teleurstelling onder de Arnhemse SP’ers, toen woensdagavond de verkiezingsresultaten binnenkwamen. Het afdelingsbestuur had een barbecue georganiseerd in het partijhuis aan de Dovenetellaan, voor alle hardwerkende leden die aan de campagne hadden meegeholpen. Iedereen hoopte op een goed resultaat voor Emile Roemer en zijn enthousiaste club politieke talenten.

Dat viel tegen. De enige opsteker was de complete afgang van de PVV. We hebben de tegenvaller samen verwerkt, als stoere SP’ers. Maar we gaan niet al te lang sip blijven kijken. Blijkbaar zijn de Arnhemse SP-stemmers ons zeer trouw. Zij geven de afdeling de moed om door te gaan.

Want in 2014 zijn de volgende verkiezingen, voor de gemeenteraad. Tegen die tijd zullen veel PvdA-stemmers spijt hebben van hun keuze van afgelopen woensdag. Ze zullen beseffen dat een stem op de partij van Diederik Samsom een stem is op de holle mooipraterij van een cynische banenmachine die alleen aan zichzelf denkt.

De mensen die het echt socialer en rechtvaardiger willen, vinden hun thuis in de SP. Dat geldt voor de landelijke politiek, maar ook voor de politiek in onze stad. Volgens een onderzoek van de FNV zijn gemeenten met de SP in het bestuur socialer dan gemeenten zonder SP-wethouders. Dat geldt ook voor Arnhem, bleek uit het rapport. De SP belooft niet alleen, maar doet ook echt wat. Dat is een bewezen feit.

Reactie toevoegen

U bent hier