h

Daarom zamelt de SP kinderschoenen in

22 november 2012

Daarom zamelt de SP kinderschoenen in

‘We leven nog steeds in een rijk land, ondanks de crisis’, zeggen veel mensen. Bijna één op de vijf kinderen in Arnhem groeit echter op in een gezin met een piepklein minimuminkomen. Dat zijn bijna 5.500 Arnhemse kinderen die niet op een sportclub kunnen, die nooit op vakantie gaan, niet mee kunnen met schoolreisje, geen verjaardagsfeestjes kunnen bezoeken omdat er geen geld is voor een cadeautje, en die dus ook geen cadeautje krijgen in de decembermaand. Het gebruik van de Gelre Card helpt om hier een daar de nood kleiner te maken.

Let wel: in Arnhem zit de SP in het college. Mede daardoor wordt niet elke landelijke bezuiniging op maatschappelijk werk knalhard doorgeschoven naar de zwakste kinderschouders. Rutte en Samsom willen gezinnen met kinderen aan de bedelstaf bezuinigen, maar daar doen ze in Arnhem liever niet aan mee. Er zijn hier goede initiatieven, zoals Arnhemse Jeugd Doet Mee.

Maar het wordt tijd dat er ook in Den Haag aandacht komt voor de gevolgen die armoede heeft voor kinderen. Het gaat daarbij niet om een eurootje zakgeld meer of minder. Jonge mensen worden al vroeg in hun leven op een achterstand gezet, die ze vaak niet meer inhalen. Daarmee is de klassenmaatschappij van honderd jaar geleden weer terug. En daar kun je als SP geen vrede mee hebben.

Daarom zamelen SP-afdelingen in heel het land kinderschoenen in, om met die lege schoentjes uiteindelijk in Den Haag een teken te zetten. Lege kinderschoenen in de decembermaand moeten de wereld uit. Iedereen kan meehelpen. Zamel kinderschoenen in en sta ze af aan de SP. Dat kan ook in Arnhem.

Reactie toevoegen

U bent hier