h

OUDEREN & GEHANDICAPTEN KLEMGEZET DOOR NS

13 november 2012

OUDEREN & GEHANDICAPTEN KLEMGEZET DOOR NS

Bepaalde typen treindeuren gaan na dertig seconden onverbiddelijk dicht. Ook als de trein nog lang niet vertrekt en zelfs als daarvoor een passagier geplet moet worden. Het overkwam het Arnhemse SP-lid Geta Schnellen twee keer in één week.

‘Sinds mijn geboorte ben ik halfzijdig verlamd en epileptisch. Ik ben gewoon niet zo snel. Ik moest door een medepassagier gered worden want er was geen conducteur in de buurt.’ Schnellen diende een klacht in bij de NS en diverse kranten deden navraag, maar het spoorbedrijf zegt niets te kunnen doen. Wel kreeg Schnellen een dagkaart toegestuurd. ‘Maar ik krijg al bijna een epileptische aanval van het idee weer vast te zitten.’ Schnellen vindt het onacceptabel hoe ouderen en gehandicapten klem worden gezet; zij blijft de problemen aankaarten bij de NS en politici.

SP-Tweede Kamerlid Farshad Bashir zet zich al langer in voor betere toegankelijkheid van het openbaar vervoer en het voorkomen van dit soort problemen. Afgelopen november werd een voorstel van hem met deze strekking al aangenomen. Bashir: ‘Bij de nieuwe concessie van de NS moet wat de SP betreft geregeld worden dat alle treinen en alle stations voor iedereen goed en zelfstandig toegankelijk zijn.’ (Bron: De Tribune)

Reactie toevoegen

U bent hier