h

Schriftelijke vragen aan de staatssecretaris over Altenova

8 november 2012

Schriftelijke vragen aan de staatssecretaris over Altenova

Naar aanleiding van de problemen rond de werkdruk en de zorg bij verpleeghuis en revalidatiecentrum Altenova hebben Renske Leijten en Henk van Gerven op 7 november j.l. schriftelijke vragen ingediend bij de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over de situatie bij Altenova:

1. Wat is uw reactie op het bericht dat de AbvaKabo niet meer welkom is bij stichting Pleyade, in het bijzonder bij het verpleeg- en behandelcentrum Altenova?

2. Hangt deze beslissing samen met de werkonderbreking die bij Altenova plaatsvond?  Bent u bereid dit uit te zoeken?

3. Wat vindt u ervan dat een vakbond geweigerd wordt? Erkent u dat dit lijkt op negentiende eeuwse toestanden? Kunt u uw antwoord toelichten?

4. Klopt het dat Pleyade in totaal 1,6 miljoen heeft ontvangen in het kader van de intensiveringsgelden? Hoeveel medewerkers kunnen ze daarvan aanstellen?

5. Hoeveel medewerkers heeft Pleyade daadwerkelijk aangesteld sinds de intensiveringsmiddelen beschikbaar zijn?

6. Is de inspanning van Pleyade voor extra personeel in overeenkomst met het (verplichte) plan dat zij daarvoor hebben moeten aanleveren bij het zorgkantoor in die regio?

7. Kunt u een overzicht geven van de inspanningen van zorgkantoren in het controleren van zorginstellingen over de inzet van de intensiveringsmiddelen, zeker ook in verhouding tot hun ingeleverde plannen?

 

Reactie toevoegen

U bent hier