h

SP houdt kantoor in Presikhaaf

11 november 2012

SP houdt kantoor in Presikhaaf

Net als alle winkelcentra in Nederland heeft het Winkelcentrum Presikhaaf last van de recessie. De SP hield er zaterdag 10 november mobiel kantoor, en peilde de stemming onder het winkelend publiek.

De klanten komen uit de wijde omgeving van Arnhem. Op een zaterdagochtend is het gezellig druk in het Winkelcentrum Presikhaaf. Toch hebben winkeliers het er moeilijk. Het winkelcentrum telt veel kleine speciaalzaken, die het moeten hebben van hun bijzondere producten. In een tijd van crisis, als mensen de hand op de knip houden, is het lastig om zo’n zaak draaiende te houden.

Er staat veel winkelruimte te huur. Bovendien is niet elke winkel tot de sluitingstijd van 20.00 uur geopend. Daarvoor hebben de kleine bedrijven niet voldoende personeel. Na zessen wordt het in het winkelcentrum bovendien snel minder gezellig. Veel winkeliers doen dan liever hun winkel dicht, uit angst voor onveiligheid.

Ondanks alles zijn de meeste bezoekers, zowel uit Presikhaaf als ver daarbuiten, erg te spreken over Winkelcentrum Presikhaaf. En over Presikhaaf als geheel, dat nog volop in de sloop en de herbouw steekt, maar dat langzamerhand toch klaar lijkt te zijn voor de 21ste eeuw. Het is goed om die hoopvolle geluiden te horen.

Reactie toevoegen

U bent hier