h

Verontrustend dagboek De Akkerwinde aangeboden

11 november 2012

Verontrustend dagboek De Akkerwinde aangeboden

De medewerkers van zorgcentrum De Akkerwinde in Malburgen willen best goede zorg verlenen aan hun vaak oudere patiënten. Maar er is zo weinig geschoold personeel, dat goede zorg vrijwel onmogelijk wordt. Wie het niet gelooft, kan het nalezen in een dagboek dat de medewerkers twee weken lang bijhielden. Het dagboek werd vrijdag 9 november aangeboden aan wethouder Luuk van Geffen. Ook de SP was aanwezig.

Twee weken lang schreven medewerkers van De Akkerwinde hun ervaringen op. Het is een droevig stemmende opsomming van organisatorische misverstanden, onderbezetting en de gevolgen van de stress die daardoor ontstaat. Zowel bij de werknemers als bij de cliënten.

Eigenlijk kan het zo niet langer. En dat hoeft ook niet, want de overheid heeft 1,6 miljoen euro ter beschikking gesteld aan zorgaanbieder Pleyade, uitbater van De Akkerwinde. Dat geld is speciaal bedoeld om meer personeel aan te trekken, om zo de werkdruk te verlichten en de zorgverlening te verbeteren.

Van meer collega’s merken ze echter niets bij De Akkerwinde. Sterker nog: er worden steeds meer medewerkers ontslagen, waardoor de werkdruk alleen maar toeneemt. Het is hetzelfde verhaal dat ook de medewerkers van verpleeg- en revalidatiecentrum Altenova in Elden vertellen. Ook Altenova is onderdeel van Pleyade. Uit onvrede over de werkomstandigheden legde het overgrote deel van het personeel van Altenova zaterdag 3 november het werk twee uur neer.

Als je wilt weten wat de ervaringen van het personeel zijn, klik dan op onderstaande link:

Reacties

Beste mevrouw, meneer,

Dit is al jaren aan de gang maar degenen die verantwoordelijk zijn worden niet aangepakt. Dit heb ik jaren geleden geprobeerd te bespreken maar er was geen normale communicatie mogelijk.

Het heeft echt grote gevolgen voor de mensen die daar verzorgd worden. Voor de verzorgenden met het hart op de goede plek was het bijna niet te doen.

Hoe zit het met de aankoop van dit gebouw? Het was toen al bekend dat er asbest in het gebouw zat. Zoek dit alstublieft uit en maak er echt werk van.

Ik heb het met eigen ogen gezien hoe het eraan toe ging. Op het gebied van zorg en de staat van het gebouw. Echt verschrikkelijk. Ik heb het in het belang van mijn gezin en mijn vader toen moeten laten rusten. Ik heb er nog vaak verdriet van.

En nu echt vooruit om het te regelen.

Bedankt en vriendelijke groet,

M.H. Rehman-Breve

Reactie toevoegen

U bent hier