h

Zamel kinderschoenen in!

12 november 2012

Zamel kinderschoenen in!

Kom op! Ga zoeken in kasten, in verhuisdozen en op zolder. Ze moeten vast nog wel ergens liggen, die oude kinderschoentjes. Of ga ze inzamelen op je werk of in je buurt. Als er maar veel kinderschoenen bij elkaar komen. De SP gaat ze aanbieden aan de politiek, als aanklacht tegen de groeiende armoede onder kinderen in Nederland en in Arnhem.

Bijna een half miljoen Nederlandse kinderen groeit op in armoedige omstandigheden. Hun ouders hebben niet genoeg geld voor de sportclub, een abonnement op de bibliotheek, of zelfs maar een verjaardagsfeestje. Deze arme kinderen worden vroeg in hun leven op achterstand gezet. In Arnhem zijn er, volgens voorzichtige schattingen, meer dan vijfduizend arme kinderen die niet mee kunnen doen.

Om de armoede onder kinderen op de politieke agenda te krijgen, voert de SP de komende tijd actie. Duizenden lege kinderschoenen moeten het symbool worden van de armoede, die vooral in de decembermaand voor veel kinderen pijnlijk voelbaar wordt.

De SP vraagt iedereen om kinderschoenen af te staan voor ludieke acties in Arnhem en in de rest van Nederland. Uiteindelijk wandelen de schoenen naar Den Haag, om met z’n allen de armoede onder kinderen de wereld uit te schoppen. Verzamel mee, ook in Arnhem.

Inleveren kan bijvoorbeeld tijdens de inloopochtenden op vrijdag 16 en vrijdag 30 november van 10.00 tot 12.00 uur, of tijdens de SP-Filmavond op 30 november vanaf 19.30 uur, alle in het SP-pand aan de Dovenetellaan 55 in Arnhem. Dinsdagavond 13 november zijn er ook mensen in het SP-pand.

Of neem contact op via: arnhem@sp.nl.

 

Reactie toevoegen

U bent hier