h

Hartverwarmende steun voor personeel Pleyade

9 december 2012

Hartverwarmende steun voor personeel Pleyade

Het was zaterdagmiddag 8 december bitter koud op de Arnhemse weekmarkt. Maar de reacties van het winkelend publiek waren vaak hartverwarmend. Zaterdag gingen werknemers van zorggroep Pleyade, vertegenwoordigers van de vakbond AbvaKabo FNV en vrijwilligers van de SP de markt op, om handtekeningen op te halen voor het actievoerende personeel van Pleyade.

Uiteindelijk werden in korte tijd bijna 400 handtekeningen opgehaald. Veel ondertekenaars werkten zelf in de zorg. Of ze hadden van dichtbij meegemaakt hoe het werken in de zorg van een mooi beroep tot een armoedige slavenbaan werd gereduceerd. Er was veel sympathie voor het actievoerende personeel van Pleyade.

De werknemers van Pleyade hebben het zwaar te verduren. Ze willen goede zorg bieden. Maar er zijn simpelweg te weinig handen aan het bed om die goede zorg ook waar te maken. Als ze daar, al dan niet samen met de vakbond, over klagen, worden de medewerkers door de directie van Pleyade onder druk gezet. En geld dat de rijksoverheid ter beschikking had gesteld om de onderbezetting te verlichten, is daarvoor waarschijnlijk niet gebruikt.

Er is nog steeds gelegenheid om de petitie van de Pleyade-medewerkers digitaal te tekenen. Dat kan tot 15 december. Daarna wordt de petitie aangeboden aan de Raad van Bestuur van Pleyade.

http://www.fnvvoorzorg.nl/forms/oproep-voor-goede-zorg/

Reacties

Graag wil ik een reactie geven op bovenstaande. Het is een schaamteloze campagne tegen Pleyade aan het worden. heel triest en zonder respect voor de medewerkers van Pleyade!! Er zijn dingen die beter kunnen en moeten in de zorg maar daarvoor moeten we samen bij de politici in Den Haag zijn. Dit is schaamteloos actievoeren tegen mij (ik voel mij als medewerker aangevallen) en als de SP en Abvakabo zo nog even doorgaan dan staan ook nog extra banen op de tocht (en zeg niet dat dit de schuld is van de bezuinigingen). Kortom: ik ben erg kwaad over deze acties en het zonder respect inbreuk maken op de de privacy van cliënten en medewerkers!! Ik hoop dat nu een keer duidelijk voor de SP is dat ze namens een zeer kleine groep spreken en meer kwaad dan goed doen en dat veel personeelsleden van Pleyade meer dan genoeg hebben dan deze acties en alle negatieve publiciteit! er gebeuren ook veel goede dingen door mensen die hard willen werken en het hart op de goede plek hebben!!

Beste mevr. Tuin,

Allereerst wil ik benadrukken dat wij juist groot respect hebben voor de (zorg) medewerkers.Zij doen er alles aan om goede zorg te (kunnen) leveren.Ook ben ik juist van mening dat zij erg hard werken en het hart op de goede plek hebben,dus daar zijn wij het helemaal over eens.
Er wordt een beeld neergezet van de acties die niet juist is,bewoners worden niet lastig gevallen en daar zijn ook afspraken over gemaakt.Bij binnenkomst wordt netjes gevraagd of zij verder mogen lopen.
Het zijn acties voor betere zorg en het verminderen van de werkdruk.
Natuurlijk kan het zo zijn dat niet iedereen dit zo ervaart,maar dat neemt niet weg dat er wel degelijk wat aan de hand is.
Op het moment dat zorgmedewerkers gaan staken, dan is er echt wel een probleem en staat het water hen tot aan de lippen.Deze medewerkers hebben steun gevraagd en zich verenigd in de vakbond en dat is een recht.Op het moment dat de bestuurder weigert om hen te zien als volwaardig gesprekspartner,laat hij al zien dat hij deze medewerkers ook niet serieus neemt. En dat is schadelijk.
De schade is niet aangericht door de vakbond of door de medewerkers die durven op te staan voor goede zorg en werkomstandigheden, maar door de onder toezicht stelling en de verlenging daarvan.Dat dat publiciteit oplevert is logisch.
De acties leveren ook publiciteit op, zeker als de politie eropaf gestuurd wordt.
Het is van de zotte om ons en de vakbond de schuld te geven van eventueel verdwijnen van banen,dat wordt ook tegen deze medewerkers gezegd en dat is een vorm van emotionele chantage.Dat vind ik een kwalijke zaak.U weet net zo goed als ik dat dat een drogrede is. Er is extra geld gekomen voor handen aan het bed, dan moet dat ook daaraan uitgegeven worden.
Wij hebben dit niet alleen in Den Haag aangekaart maar ook op ander niveau, het gaat ons namelijk allemaal aan.

Mvg. Desiree

Reactie toevoegen

U bent hier