h

SP gaat medewerkers Pleyade helpen

3 december 2012

SP gaat medewerkers Pleyade helpen

Samen met vakbond AbvaKabo FNV knokken de medewerkers van de Arnhemse zorginstelling Pleyade al langere tijd voor betere werkomstandigheden. Zaterdag 8 december gaat de SP ze een handje helpen. Dan worden er in de Arnhemse binnenstad handtekeningen ingezameld.

Met de steun van het Arnhemse publiek willen de medewerkers van Pleyade bij de directie aandacht vragen voor de ongezonde werkdruk bij de zorginstelling. Steeds minder personeel moet steeds meer doen in steeds minder tijd. Dat gaat ten koste van de medewerkers, maar ook ten koste van de mensen die van de zorg afhankelijk zijn.

Dat hoeft niet. De directie heeft 1,6 miljoen van de overheid gekregen, juist om de onderbezetting te bestrijden. Er is geld voor meer handen aan het bed, maar het is daar nog steeds niet voor gebruikt.

Bovendien wordt het personeel geïntimideerd om zijn rechtvaardige acties te stoppen. De directie weigert halsstarrig om te praten. Leden van de vakbond die hun werk wilden doen, zijn twee weken geleden zelfs de deur uitgegooid. De politie kwam er aan te pas.

Ophouden met die onzin, vindt het personeel van Pleyade. Ga met ons en met de vakbond aan tafel zitten, om een uitweg te vinden uit deze vervelende situatie. Die billijke eis steunt de SP volmondig, als één van de weinige politieke partijen in de Arnhemse gemeenteraad.

Zaterdag 8 december gaan SP-leden de medewerkers van Pleyade en de vakbond helpen bij het inzamelen van handtekeningen. Dat gebeurt tussen 12.00 en 15.00 uur rond de zaterdagmarkt en in de Arnhemse binnenstad. Wie niet wil wachten met zijn of haar steunbetuiging, kan de petitie ook online tekenen:

http://www.fnvvoorzorg.nl/forms/oproep-voor-goede-zorg/

 

Reactie toevoegen

U bent hier