h

Actie Vivare tegen uitmelken huurders en verhuurders

3 januari 2013

Actie Vivare tegen uitmelken huurders en verhuurders

Huurders van woningbouwvereniging Vivare kregen net voor de jaarwisseling een brief van Eric Angenent, directeur bestuurder van Vivare. Vivare is boos op de regering, en is daarom een online handtekeningenactie gestart. Want de regering is volgens de corporatie wel erg bezig met het stoppen van financiële gaten over de rug van de huurder.

Er zitten Angenent twee dingen dwars, zegt hij in zijn brief. In de eerste plaats denkt de regering Rutte II het zogenaamde scheefwonen terug te dringen door de huren fors te verhogen, afhankelijk van de hoogte van het inkomen. Volgens de directeur komt scheefwonen in de wijde omgeving van Arnhem echter nauwelijks voor. Met gevreesde huurverhogingen van 4 tot 9% heeft de overheid volgens hem echter alle menselijke maat uit het oog verloren.
De tweede maatregel is de zogenaamde verhuurdersheffing. Vivare moet van de overheid jaarlijks 20 miljoen euro in de staatskas storten. Gemiddeld gaat het om maar liefst 800 euro per jaar per huurder. Dat geld kan niet worden geïnvesteerd in bouw en onderhoud van woningen. Het wordt louter gebruikt om de overheidstekorten te verminderen.
Volgens Eric Angenent leidt het uitmelken van de woningcorporaties tot veel minder geld voor investeringen in nieuwe en bestaande woningen, en dus tot meer faillissementen en werkloosheid in de bouw.
Vivare heeft een online petitie opengesteld, die bovendien doorverwijst naar de actie Huuralarm van de Woonbond. Die maakt zich ook zorgen over de maatregelen van de regering. Hier is de link:

http://www.vivare.nl/laatuhoren

Reactie toevoegen

U bent hier