h

Arnhemse scholieren voor behoud studiefinanciering

18 februari 2013

Arnhemse scholieren voor behoud studiefinanciering

In het hele land wordt door ROOD-groepen samen met scholieren gestreden voor het behoud van hun studiefinanciering. Scholieren gaan met hun toekomstige studieschuld op de foto. Ook scholieren van het Olympus College in Arnhem gingen op de foto om zich uit te spreken voor behoud van de studiefinanciering en de ov-kaart.

Het kabinet van VVD en PvdA wil de studiefinanciering afschaffen en vervangen door een schuldenstelsel. Daardoor gaan studenten een schuld van gemiddeld €30.000 aan om te kunnen studeren. Daar bovenop komt nog eens het plan om de OV-studentenkaart af te schaffen, waardoor studenten enorme reiskosten van gemiddeld €5.000 gaan maken. “Scholieren en ROOD vinden dit onverstandige en oneerlijke plannen. Uit onderzoek van de HBO-raad blijkt dat het voor tienduizenden jongeren onmogelijk wordt gemaakt de studie te doen die ze zouden willen doen.

ROOD voert actie in het hele land om de afbraak van het onderwijs tegen te gaan. In Groningen en Zutphen hebben scholieren zich al verenigd in actiecomités. Ook in veel andere steden voeren scholieren actie om hun schooldirectie uit te laten spreken tegen het schuldenstelsel. “Als alle scholieren zich uitspreken voor toegankelijk onderwijs en de scholen volgen, is het een logische stap dat de minister zich ook uitspreekt. Ook als je niet in een gouden wieg geboren bent, moet je de studie van jouw keuze kunnen volgen", aldus Lieke Smits

Ben je een scholier in Arnhem en wil je meehelpen bij komende acties voor de studiefinanciering of heb je andere goede ideeën? Mail dan naar roodarnhem@sp.nl voor meer informatie.
 

Reactie toevoegen

U bent hier