h

Eindelijk een MFC Schuytgraaf!

20 februari 2013

Eindelijk een MFC Schuytgraaf!

Het Multifunctioneel Centrum (MFC) Schuytgraaf komt er. Eindelijk! Na jarenlang gesteggel over deze broodnodige voorziening staat het licht nu op groen. Over iets meer dan twee jaar moet het MFC open gaan. Tot grote opluchting van veel Schuytgravers.

Zoals de naam al zegt, krijgt het MFC Schuytgraaf diverse functies. Zo komen er 42 klaslokalen voor de drie basisscholen in Schuytgraaf. SP-wethouder Jeugd en Onderwijs Luuk van Geffen is vooral daar erg tevreden over. ‘Ik ben blij dat we binnenkort echt kunnen beginnen met bouwen, zodat het gebouw medio 2015 open kan’, zegt hij. ‘Dat is ook heel belangrijk voor een grote groep basisschoolleerlingen. Het grote aantal noodlokalen in Schuytgraaf is mij een doorn in het oog.’
Het MFC gaat eveneens ruimte bieden aan een peuterspeelzaal, kinderopvang, buitenschoolse opvang, een consultatiebureau en aan wijk- en jongerenactiviteiten. Verder komt in het MFC een sporthal met tribune. Hoewel het MFC geen echte theaterfunctie krijgt, is het wel geschikt voor allerlei voorstellingen, bijvoorbeeld voor theateractiviteiten na schooltijd.
 

Reactie toevoegen

U bent hier