h

Cursus politieke basisvorming afgerond

2 maart 2013

Cursus politieke basisvorming afgerond

Afgelopen donderdag 28 februari werd een serie van drie scholingsavonden afgerond. In het SP-pand aan de Dovenetellaan kregen bijna twintig nieuwe en minder nieuwe SP-leden een cursus politieke basisvorming van Marloes Piepers van het landelijke scholingsteam.

Als SP-lid word je vaak gevraagd waar de SP voor staat. Dat gebeurt op straat, bij acties, maar ook gewoon op je werk en op verjaardagsfeestjes. Antwoord geven op vragen over de standpunten van de SP hoort bij het politieke werk van de afdeling. Dan moet je niet staan schutteren of onzin verkopen. Wie mee wil praten moet zijn zaakjes kennen.

Daarom geeft de SP zijn nieuwe leden graag een goede ideologische start. In de cursus politieke basisvorming wordt ingegaan op de ideeën van de SP, en op de rijke geschiedenis van de partij. Op de laatste avond worden voorbeelden gegeven van allerlei acties. Want actievoeren is voor de SP een belangrijk middel om dingen in beweging te krijgen.

De cursus werd prima bezocht, en er werd druk gediscussieerd. Sommige deelnemers waren zo enthousiast, dat ze zich spontaan opgaven als actief lid. Bij acties in de toekomst staan deze SP-nieuwelingen in ieder geval niet met een mond vol tanden!

Reactie toevoegen

U bent hier