h

Thema-avond over duurzame energie

14 maart 2013

Thema-avond over duurzame energie

Is het energievraagstuk opgelost als iedereen een zonnepaneel op zijn dak monteert? Nee, natuurlijk niet! Maar wat kan een gewone burger dan wel doen? Dinsdagavond 12 maart liet energie-expert Karin Rikkers van netwerkbeheerder Alliander een groep geïnteresseerde SP’ers snuffelen aan mogelijke oplossingen.

De SP is een groot voorstander van een economie die sociaal, kleinschalig en duurzaam is. Daar hoort ook kleinschalige en duurzame energieopwekking bij. Dat klinkt simpel, maar het is het niet. ‘Ik heb ook geen pasklare oplossing’, zei gastspreker Karin Rikkers dinsdag (12 maart 2013), tijdens een thema-avond in het partijhuis aan de Dovenetellaan.
Rikkers houdt zich bij netwerkbeheerder Alliander onder meer bezig met veranderingen in opwekking en verdeling van energie. Ook zij bemerkt een groeiende rol van individuele burgers, die zich door het gebruik van zonnepanelen en windmolens steeds meer onafhankelijk maken van grote energieconcerns. Het zet op dit moment nog niet veel zoden aan de dijk, maar dat kan in de toekomst best gaan veranderen. En hoe ga je dan met de nieuwe situatie om?
Een groep geïnteresseerde SP-leden wilde daar wel eens over nadenken en meepraten. Er werd levendig gediscussieerd, en diverse problemen en kansen besproken. Ook de SP-leden kwamen er dinsdag niet uit. Maar energie en duurzaamheid is een onderwerp dat nog verder kan worden uitgediept. Misschien staan energie en duurzaamheid binnenkort weer op het programma van een thema-avond.

 

Reactie toevoegen

U bent hier