h

Groeiende armoede door bezuinigingen

17 september 2013

Groeiende armoede door bezuinigingen

De Britse tak van de hulporganisatie Oxfam heeft berekend dat er in 2025 in Europa 25 miljoen meer mensen in armoede leven dan nu. Dat is net zoveel als de hele bevolking van Oostenrijk en Nederland samen. Oxfam legt de schuld voor die armoedegolf direct bij de bezuinigingen van de Europese overheden.

Oxfam schildert een grimmig beeld van Europa in 2025. Samen met de 25 miljoen armen die er tot die tijd bij komen, telt Europa in dat jaar 146 miljoen mensen die op of onder de armoedegrens leven. 146 miljoen mensen zonder toekomstperspectief, zonder kansen op de arbeidsmarkt en zonder toekomst voor hun kinderen. 146 miljoen armoedige, hongerige en dakloze mensen.
Max Lawson, woordvoerder van Oxfam in het Verenigd Koninkrijk, geeft de dolgedraaide bezuinigingsrondes in Europa duidelijk de schuld. Die zorgen ervoor dat banen met duizenden tegelijk verdwijnen, niet alleen bij de overheid maar ook bij de bedrijven. En zelfs de werkenden verdienen niet meer genoeg om van te leven. Nu al overleven overal in Europa mensen dankzij noodmaatregelen als de Voedselbank.
Volgens het rapport van Oxfam gaan de tien procent rijken in Europa er zeker niet op achteruit. De kloof tussen rijk en arm neemt in 2025 dramatische vormen aan. Oxfam denkt dat er vervolgens minstens 25 jaar herstel voor nodig is om weer een beetje terug te keren naar de situatie van vóór de crisis. Er is nog veel werk te doen voor de SP!

Kijk ook hier:

http://www.oxfamnovib.nl/Ongelijkheid-Europa-neemt-toe.html

Reactie toevoegen

U bent hier