h

ROOD pakt holle bolle huisbaas aan

5 september 2013

ROOD pakt holle bolle huisbaas aan

Tijdens de introductiedagen van de HAN, heeft ROOD Arnhem, samen met de 'nieuwe' studenten van de HAN, de 'Holle Bolle Huisbaas' aangepakt. Kersverse studenten konden een 'chocolade' zakcentje besparen door raak te gooien op de holle huisbaas. Met deze actie werden de studenten gewezen op de veel te hoge huurprijzen en het slechte onderhoud van veel studentenhuizen in Arnhem.

De komende tijd gaat ROOD Arnhem zich inzetten om het probleem van huisjesmelkers in Arnhem aan de kaak te stellen.
Tijdens de eerste studentenintroducties zal ROOD, jong in de SP, het startsein geven voor de jaarlijkse 'Huisjesmelker van het Jaar'-verkiezing. Studenten kunnen hun huisbaas, woningcorporatie of bemiddelaar nomineren voor deze oneervolle titel.

In Nederland zijn 30.000 studentenkamers te weinig. Ook in Arnhem zijn er nog steeds huurbazen die - dankzij het woningtekort - wegkomen met woekerhuren, slecht onderhoud en zelfs met het intimideren van die studenten die de huurbazen wijzen op hun terkortkomingen.

De komende maanden zal ROOD Arnhem gaan praten met studenten die hun huurbaas in deze omschrijving herkennen. Naast de nominatie van deze verhuurders voor 'Huisjesmelker van het jaar' zal ROOD zich, samen met de studenten, gaan inzetten voor het verbeteren van de woonomstandigheden van de studenten in Arnhem.

Wil jij ook je huurbaas nomineren voor huisjesmelker van het jaar of wil je meer informatie over deze verkiezingen die lopen tot het einde van dit jaar? Kijk dan op www.huisjesmelkervanhetjaar.nl of stuur een mail naar roodarnhem@sp.nl

Zie ook:

Reactie toevoegen

U bent hier