h

Toegankelijkheid en optocht

4 oktober 2013

Toegankelijkheid en optocht

Aanstaande zondag, 6 oktober, vindt de eerste Nederlandse Disability Pride plaats in Arnhem. Vanaf 7 oktober begint de week van de toegankelijkheid en daar sluit de Pride mooi op aan.

De rechten van gehandicapten en mensen met een geestelijke beperking hebben nog vaak net zoveel aandacht nodig als die van homo's en lesbiennes.
Een positieve optocht (pride) wil hiervoor aandacht vragen, ook aan de politiek, die vaak heel eenvoudig behulpzaam kan zijn bij oplossingen.

De organisatie van Disability Pride zouden het op prijs stellen als u hen wilt ontmoeten zondagmiddag.

Wil je meedoen?

De deelnemers verzamelen zich tussen 13:30/13:45 uur op het Jansplein. Dit plein ligt op ongeveer 500 meter van het station. Om 14:00 uur vertrekt vanaf daar de optocht naar het Kerkplein/Jonas Daniel Meijerplaats. Tijdens deze optocht is er uiteraard alle ruimte voor spandoeken, etc.
Op het Kerkplein willen de organisatie graag nog wat streetacts laten zien; mensen die, zonder podium, wat publiek lokken, zodat we kunnen uitleggen waarom we een Pride organiseren. En vooral ook omdat je niet voor 10 minuten lopen helemaal naar Arnhem bent gereisd.

En het initiatief praktisch ondersteunen mag natuurlijk ook altijd!

Wil je meer weten? Klik dan op de onderstaande link:

http://www.disabilitypride.nl

 

Reactie toevoegen

U bent hier