h

ROOD Arnhem pakt Arnhemse huisbazen aan

27 november 2013

ROOD Arnhem pakt Arnhemse huisbazen aan

Al een paar jaar organiseert Rood, jong in de SP de ‘Huisjesmelker van het Jaar’-verkiezing. De ‘Huisjesmelker van het Jaar’-verkiezing houdt in dat iedereen zijn of haar huisbaas, woningcorporatie of bemiddelaar kan nomineren voor deze oneervolle titel. In Nederland zijn er 30.000 studentenkamers te weinig. Ook in Arnhem zijn er huisbazen die wegkomen met woekerprijzen, slecht onderhoud van de panden en intimidatie van de studenten die er wat van willen zeggen.

Je huisbaas vindt dat het huis niet schoon genoeg wordt gehouden. Hij laat een schoonmaker komen en laat de kosten van die schoonmaker betalen door jou en je huisgenoten. Of je hebt een lekkage in de douche en het druppelt naar beneden boven het gasfornuis. Je huisbaas komt zelf langs en maakt het wel even door het met duct tape dicht te plakken. Dit zijn verhalen die ROOD Arnhem hoorde, toen zij langs de deuren van verschillende studentenhuizen in Arnhem gingen.

Sinds het begin van het nieuwe schooljaar is ROOD Arnhem actief op zoek naar huisjesmelkers en onderzoekt ROOD de stand van de (studenten)huisvesting in Arnhem. Dit deden ze door de studenten op te zoeken met bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, naar de studentenhuizen toe te
gaan en met verschillende partijen in gesprek te gaan die met huisvesting voor jongeren in aanraking komen.

De volgende stap is het organiseren van huurders die graag actie willen voeren tegen hun huisbaas of corporatie. Veel huurders beseffen namelijk niet dat zij wel degelijk rechten hebben en samen hun woonsituatie kunnen verbeteren. Herken je deze situatie maar weet je niet hoe je dit moet aanpakken? Mail dan naar roodarnhem@sp.nl. De huurders kunnen hun huisbaas daarnaast nomineren opdat huisbazen beseffen dat het niet door de beugel kan hoe ze hun huurders behandelen. Het nomineren van je eigen huisbaas kan door naar de website rood.sp.nl te gaan of te mailen naar roodarnhem@sp.nl.

U bent hier