h

ROOD Arnhem tegen dit asociale kabinet

2 december 2013

ROOD Arnhem tegen dit asociale kabinet

De pieten van ROOD Arnhem stonden zondagmiddag 1 december in winkelcentrum Kronenburg. Daar deelden ze pepernoten uit met een extra boodschap. Winkelende mensen kregen naast een handvol snoepgoed, ook een paar dichtregels waarin ze met hun neus op de feiten werden gedrukt. Met deze actie wilde ROOD Arnhem aandacht vragen voor alles wat er niet klopt aan het beleid van dit kabinet.

Zo kon men de volgende dichtregel krijgen: “Sint zag de zorgkosten exploderen door de bonussen van de hoge heren”, “De Sint vindt minister Bussemaker niet zo lief, zij is de studiefinancieringdief!”, “Studeren is een recht voor alle mensen en studenten, niet alleen voor de mensen met centen!” of “30.000 studentenkamers in dit land te kort, maar leegstaande kantoorpanden alsof het nergens aan schort”.
Met deze actie wilde ROOD Arnhem aandacht vragen voor alles wat er niet klopt aan het beleid van dit kabinet. En dat is nog al wat. Inspiratie genoeg dus om daar goede mini sinterklaasgedichtjes van te maken en deze te overhandigen aan de mensen. Nog een paar om af te sluiten: “De studiefinanciering is er niet meer bij, dit jaar staan ook studenten voor een handje pepernoten in de rij”, “De huisjesmelkers mogen wat de Sint betreft mee in de zak, zij hebben aan het onderhouden van hun panden lak” en “De Sint roept op tot muiten als het kabinet de ramen en deuren van de scholen doet sluiten”.

U bent hier