h

SP organiseert debat over toekomstplan ArtEZ

24 februari 2014

SP organiseert debat over toekomstplan ArtEZ

ArtEZ heeft plannen om een deel van de opleidingen te verplaatsen naar Zwolle en Enschede. Daardoor verschraalt het aanbod van kunstopleidingen in Arnhem. De SP organiseert daarom op zaterdag 1 maart een debat onder leiding van SP-Kamerlid Sharon Gesthuizen, oud-studente van de hogeschool en in de Tweede Kamer woordvoerster economische zaken.

De SP maakt zich zorgen over de plannen van ArtEZ.   De voorgenomen plannen hebben grote invloed op Arnhem. ArtEZ leidt kunstenaars en ontwerpers op die de motor zijn van de creatieve industrie in de stad.   Deze industrie blijft zich, ondanks de crisis, ontwikkelen en zorgt ervoor dat er mooie producten worden gemaakt. Daarnaast leveren ArtEZ, studenten en afgestudeerden een belangrijke bijdrage aan het culturele aanbod in de stad. Dat maakt Arnhem levendig en aantrekkelijk. ArtEZ en haar studenten dragen flink bij aan de werkgelegenheid en het Arnhemse bedrijfsleven.

De gemeente Arnhem zelf zorgt voor voldoende atelierruimtes, een goed basisaanbod aan culturele voorzieningen en woonruimte voor studenten.               De gemeente is trots op alle kunstenaars die ArtEZ succesvol doorlopen en nationaal en internationaal erkenning krijgen. Dat zou de gemeente ook moeten uitdrukken in haar beleid en promotie.

Sinds de bekendmaking van de plannen is er veel onrust ontstaan. Studenten, docenten, kunstenaars en politici vragen zich af wat de gevolgen van de plannen zijn voor het aanbod van kunst en cultuur in Arnhem en de werkgelegenheid. Het lijkt de SP verstandig om over de plannen en de eventuele gevolgen daarvan een breed debat te voeren.

Dat debat zal plaatsvinden op zaterdag 1 maart in de Showroom Arnhem. Naast een keur aan gasten zullen ook Sharon Gesthuizen (oud ArtEZ -studente en Tweede Kamerlid van de SP) en Berry Kessels (manager wonen bij Volkshuisvesting, op persoonlijke titel) aanwezig zijn als sprekers.

Het belooft een sprankelend debat te worden met muzikale omlijsting van Pierre Courbois (componist, drummer en oud-student aan de academie).

Wat: debat over de ontwikkelingen binnen ArtEZ

Waar: Showroom Arnhem, Kleine Oord 177, 6811 HZ Arnhem

Wanneer: zaterdag 1 maart, 12.00 – 14.00 uur (zaal open 11.45 uur)

Gespreksleider: Peter Nijenhuis

Tafeldame: Sharon Gesthuizen, SP 2e kamerlid

Muzikale omlijsting: Pierre Courbois

 

U bent hier