h

Algemene Ledenvergadering

1 mei 2014

Algemene Ledenvergadering

Woensdag 7 mei zal er een algemene ledenvergadering plaatsvinden in het partijhuis. Centraal staat het coalitieakkoord 2014-2018, Met de Stad!

De algemene ledenvergadering (ALV) van de SP Arnhem komt bijeen om te praten over het coalitieakkoord Met de stad!. Alleen SP-leden zijn van harte uitgenodigd om deze bijeenkomst bij te wonen.

Op 19 maart is onze campagne ‘100% sociaal’ beloond door de kiezers met acht zetels in de gemeenteraad. D66 had een kleine 400 stemmen meer dan de SP en daarom leidde zij de coalitiebesprekingen. Op de verkiezingsavond besloot D66 om eerst een informateur (Hans Engels) aan het werk te zetten. Zijn conclusie was dat D66, de SP, GroenLinks en het CDA zouden moeten proberen een coalitie te vormen. De afgelopen weken hebben deze partijen met elkaar om de tafel gezeten onder leiding van formateur Martijn Leisink. De woordvoerders van de partijen hebben tal van ideeën met elkaar besproken en de benodigde financiële dekking daarvoor gezocht. Er is hard gewerkt, het akkoord is klaar en de onderhandelaars zijn tevreden over het resultaat. Om u een indruk te geven:

- er komt een sociaal noodfonds van 20 miljoen om de zorg op peil te houden;

- er komt een loonsverhoging voor thuiszorgmedewerkers;

- er komt een belastingverlaging voor woninghuurders;

- er komt meer ondersteuning voor arme kinderen via de GelrePas;

- er wordt geen peperduur kunstpaleis gebouwd.

Gerrie Elfrink en Cris Lenting (onze SP-woordvoerders tijdens de onderhandelingen) zullen op de ALV het akkoord met u bespreken. Ook stellen wij u de kandidaat wethouders voor. Alleen met instemming van de leden kan het akkoord definitief worden. Het is dus aan u om kritisch te luisteren en vragen ter verduidelijking te stellen. We hopen dat u de tevredenheid van de onderhandelaars zult delen. Wij denken dat er een goed en sociaal akkoord ter bespreking voorligt.

Mocht u geïnteresseerd zijn in het akkoord en dat willen lezen, dan kunt u dit vanaf 1 mei aanvragen bij uw afdelingsvoorzitter Paul Kusters via mail: arnhem@sp.nl of per telefoon: 06-41159116, ook is het als pdf beschikbaar (zie hieronder).

Wat: ALV

Wanneer: 7 mei, 19.30-22.30 uur

Waar: SP Partijhuis, dovenetellaan 55

Voor wie: alleen SP-leden

U bent hier