h

ROOD Arnhem is bij de plaatsing van het MAW hoofdkwartier

22 mei 2014

ROOD Arnhem is bij de plaatsing van het MAW hoofdkwartier

Donderdagmiddag werd het hoofdkwartier van Met Andere Woorden (MAW) geplaatst. MAW is een organisatie opgericht door twee studenten van ArtEZ, hogeschool voor de kunsten. Het hoofdkwartier, een houten huisje, werd door een aantal studenten en docenten vanuit de werkplaats gedragen naar het gazon voor de school. Voorop liepen de man met de trompet en één van de initiatiefnemers met een vlag. ROOD Arnhem liep mee in deze stoet, omdat zij de plannen van MAW ondersteunen.

MAW heeft het doel om meer kunstenaars, ontwerpers, musici etc. in de Raad van Toezicht te krijgen. Nu zitten daar vooral mensen in die geen affiniteit hebben met de kunsten, maar wel veel geld verdienen. ROOD Arnhem heeft vorige maand al actie gevoerd tegen het interim-bestuur van ArtEZ, omdat het bestuur een plan had bedacht om de opleidingen te herverdelen per stad. Hier waren heel veel docenten en studenten tegen. Tijdens die actie is ROOD in contact gekomen met MAW.

Het hoofdkwartier van MAW fungeert tegelijkertijd als een alternatief voor de Raad van Toezicht. Het houten huisje staat namelijk op palen voor de kamer waar de interim-voorzitster van het bestuur haar werk doet. Op die manier mogen studenten, docenten en iedereen die geïnteresseerd is toezicht houden op het bestuur.

Alix Wassing, woordvoerder van ROOD Arnhem, vindt het een toffe actie: “deze studenten zijn ontevreden over de gang van zaken op ArtEZ, want zij willen meer kunst in de top terug zien, in plaats van geldgraaiende bankiers. Er zitten momenteel veel topverdieners in het onderwijs en deze mensen willen niet het beste voor de studenten en docenten, maar vooral het beste voor henzelf. Daarom bouwt MAW zelf een houten huisje om toezicht in te houden en zetten deze neer voor het schoolgebouw. Dit soort initiatieven ondersteunen wij graag.” 

U bent hier