h

ROOD Arnhem vraagt jongeren wat er socialer kan in de stad

20 juni 2014

ROOD Arnhem vraagt jongeren wat er socialer kan in de stad

Donderdagavond vroeg ROOD, jong in de SP aan de jongeren in Arnhem wat er beter kan in de stad om Arnhem 100% sociaal te maken. Punten die naar voren kwamen waren het OV naar de omliggende gemeentes in het weekend, een veiligere korenmarkt en minder discriminatie in het uitgaansleven.

ROOD kreeg deze aandachtspunten doordat zij in het centrum rondliepen met grote borden en veel post-its. Jongeren konden een post-it krijgen en daarop schrijven wat zij graag veranderd willen zien. Deze werd vervolgens op het bord geplakt. Naast verbeterpunten waren er ook al veel jongeren tevreden met de stad. Iskander Sweet, actief ROOD-lid merkte dat de aanwezigheid van ROOD positieve geluiden teweeg bracht: “jongeren vonden het tof dat wij ons gezicht lieten zien en dat we wilden luisteren naar hun wensen en verhalen. Zelf halen we hier nieuwe ideeën en energie uit om actie te voeren voor een 100% sociaal Arnhem.”.

Veel van de punten waar de jongeren mee kwamen, is ROOD Arnhem al mee bezig. Zo heeft ROOD ervoor gezorgd dat er een nachtnet komt in 2015 vanuit de Randstad naar Ede, Arnhem en Nijmegen. Ook richten ze zich erg op discriminatie in het uitgaansleven. Hier wordt momenteel onderzoek naar gedaan en daar hoor je binnenkort meer over.

Heb je zelf ook een verbeterpunt voor Arnhem of wil je graag meedoen om Arnhem 100% sociaal te maken met onze club? Mail dan naar roodarnhem@sp.nl.

U bent hier