h

Collectieve ramenwasservice van tafel

30 september 2014

Collectieve ramenwasservice van tafel

De collectieve ramenwasservice voor thuiszorgorganisaties gaat van tafel. De korting van 5 % op de uurprijs wordt teruggedraaid. Ook het werk gaat weer terug naar de huishoudelijke hulp. 

Deze toezeggingen deed verantwoordelijk wethouder Henk Kok maandag tijdens de gemeenteraadsvergadering van 29 september. SP-raadslid Desiree Egberts reageerde spontaan: “Ik zeg het niet graag maar om deze toezegging kan ik wethouder Kok wel zoenen!” Volgens de Arnhemse SP
is de collectieve ramenwasservice inefficiënt en het project brengt te veel administratieve rompslomp met zich mee. De collectieve ramenwasservice is een projectplan dat op 1 april 2013 van start ging. Doelstelling was om mensen aan de onderkant van de arbeidsmarkt te helpen aan werk. Deze mensen lapten vervolgens de ramen van mensen die recht hebben op thuiszorg.

De proef heeft volgens Egberts niet datgene gebracht wat men voor ogen had. Te kleinschalig, het kost te veel tijd en aan de uitvoering was het een en ander aan te merken. Ook uit de evaluatie van oktober 2013 van de gemeente zelf, bleek dat het project niet aan de verwachtingen voldoet. Medewerkers van de thuiszorg lapten inmiddels zelf maar weer de ramen omdat er een grote achterstand in het schoonmaken was ontstaan. Reden voor SP-raadslid Desiree Egberts om een motie in te dienen. Daarin deed zij het college van b&w het klemmende verzoek om te stoppen met de collectieve ramenwasservice. Egberts kon de motie weer intrekken omdat wethouder Kok toegezegd heeft te stoppen met het project.

Door: Anette Beumer

U bent hier