h

Diana Kummeling nieuwe voorzitter SP Arnhem

27 februari 2015

Diana Kummeling nieuwe voorzitter SP Arnhem

Foto: Luuk van Geffen / SP Arnhem

Met een grote meerderheid van stemmen is donderdagavond 26 februari Diana Kummeling verkozen tot nieuwe voorzitter van SP Arnhem. Zij volgt daarmee Paul Kusters op. Kusters is sinds 15 december gemeenteraadslid en staat tevens op de kieslijst voor de Gelderse Provinciale Statenverkiezingen van 18 maart. Werkzaamheden die hij niet meer kan combineren met het voorzitterschap. Diana Kummeling is geen onbekende binnen SP Arnhem. Zij stond op de kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2014, was tot op heden bestuurslid en interim organisatie-secretaris en is lid van SP hulpdienst.

Foto: Thorsten Kemper / SP Arnhem

Naast een nieuwe voorzitter werd ook een nieuw bestuur gekozen. Daarin 'oude' gezichten en nieuwe. Mathijs Gijsbers is SP Arnhem's nieuwe organisatie-secretaris. Hij was al organisatie-secretaris en afdelingsvoorzitter in Zeist. Oudgediende Evelien Wouters blijft algemeen bestuurslid. Zij richt zich vooral op de acties en doet het ledenbezoek. Ook Hans Kateman en Marcel Peperkamp waren herkiesbaar en zijn wederom algemeen bestuurslid van SP Arnhem. Kateman is beheerder van het partijhuis, doet de distributie van de Tribune en is lid van SP hulpdienst. Peperkamp is penningmeester, Tribune-bezorger en lid van de kerngroep. Marcel heeft ook het foldernetwerk onder zijn hoede. Margriet Bekkema is verkozen tot algemeen bestuurslid. Zij was al lid van de kerngroep en Tribune-bezorger. Ook Luuk van Geffen is verkozen tot algemeen bestuurslid. Hij is tevens gemeenteraadslid, bezorgt de Tribune en was in de vorige raadsperiode wethouder namens de SP.

Diana Kummeling hield een korte maar daadkrachtige speech. “Ik heb er ontzettend veel zin in,” liet zij de aanwezigen weten, om maar gelijk aandacht te vragen voor de actie 'Huur te duur'. Met deze landelijke actie wil de SP protesteren tegen de verwachte huurverhoging van 1 juli. Deze vloeit voort uit het zogenaamde Woonakkoord van minister Stef Blok (VVD). Kummeling: “Ik roep onze leden op om zoveel mogelijk handtekeningen te verzamelen. In Arnhem zijn er zo'n 22.000 sociale huurwoningen. Het gaat dus om heel veel mensen die de dupe worden van de bezuinigingen.” Deze motiverende oproep is Kummeling ten voeten uit: gedreven, sociaal en met het vermogen om anderen te enthousiasmeren!

Door: Anette Beumer

U bent hier