h

Kom naar de bijeenkomst tegen Huurverhoging!

25 april 2015

Kom naar de bijeenkomst tegen Huurverhoging!

Foto: Anette Beumer / SP Arnhem

De Actiegroep Huur te Duur van SP Arnhem roept huurders op om op donderdag 7 mei aanwezig te zijn bij de bijeenkomst over de huurverhoging in De Lommerd. De bekende SP-politicus Remi Poppe zal hierbij aanwezig zijn. Het is belangrijk dat huurders zich laten horen en een vuist maken tegen de aangekondigde huurverhogingen. Voor voor huurders met een kleine beurs kan de huurverhoging dramatische gevolgen hebben: niet meer uitkomen met inkomen, opbouw van schulden en zelfs huisuitzettingen! 

Als rechtstreeks gevolg van het huidige kabinetsbeleid, de zogenaamde Blokheffing, zijn in de laatste twee jaar de huurprijzen met ruim 9% gestegen en worden huurders per 1 juli opnieuw geconfronteerd met een forse huurverhoging. Actiegroep Huur te Duur maakt zich hierover zorgen. Zorgen over de betaalbaarheid van sociale huurwoningen, over een dreigend tekort aan betaalbare woningen en huurverhogingen die niet of slechts voor een deel worden opgevangen door de huurtoeslag. 

Huur te Duur roept niet alleen huurders en huurdersverenigingen, maar ook de politiek en woningcorporaties op om gezamenlijk protest aan te tekenen. Daarom wil Huur te Duur overleggen hoe de verschillende partijen hun protest in Den Haag moeten laten horen. Het is immers belangrijk dat het protest ook in Den Haag luid en duidelijk door kan dringen. 

De Actiegroep wil alle huurders dan ook van harte uitnodigen om aanwezig te zijn op ons overleg. Dit overleg zal plaats vinden op 7 mei in De Lommerd, Spijkerstraat 185, aanvang: 19.30 uur. Voor deze bijeenkomst zijn vijf ‘Arnhemse’ wooncorporaties, wethouder dhr. G. Elfrink, huurders en de pers uitgenodigd.

Voor meer informatie over onze acties, ga naar de Facebookpagina van Huur te Duur: 

https://www.facebook.com/huurteduurarnhem?ref=hl

U bent hier