h

Persverklaring D66, SP en CDA over vertrek GroenLinks uit de coalitie

21 oktober 2015

Persverklaring D66, SP en CDA over vertrek GroenLinks uit de coalitie

Vanochtend informeerde GroenLinks ons per e-mail dat zij de coalitie verlaat. Afgelopen zondag zijn wij op verzoek van GroenLinks bijeen geweest om te spreken over de toekomst van Stadsblokken-Meinerswijk. In dat gesprek heeft GroenLinks ons gevraagd om, nog voordat zij formeel hun nieuwe wethouder zou voordragen, het aantal te bouwen woningen te maximeren.

Wij hebben aangegeven de kandidaat-wethouder van GroenLinks onvoorwaardelijk te willen benoemen. Wij hebben geen consequenties verbonden aan het reeds door GroenLinks ingenomen standpunt ten aanzien van Stadsblokken-Meinerswijk, maar wilden zelf eerst de uitwerking van de gebiedsvisie door het college afwachten alvorens een definitief standpunt in te nemen.

Dinsdagavond, rond middernacht, heeft GroenLinks geëist dat wij vóór woensdagochtend 10.00u zouden instemmen met maximaal tachtig woningen op Stadsblokken. Terwijl wij bezig waren onze fracties te informeren en bijeen te roepen, ontvingen wij het bericht dat GroenLinks zich uit de coalitie heeft teruggetrokken.

D66, SP en CDA hebben in de coalitie goed en plezierig samengewerkt met GroenLinks. Wij betreuren het besluit van GroenLinks, maar beschouwen het als een feit. Wij beraden ons nu gezamenlijk op de ontstane situatie.

Namens de fracties van D66, SP en CDA,

Sabine Andeweg
Cris Lenting
Gerben Karssenberg

U bent hier