h

Bezuinigingen Arnhems busvervoer afgeremd

20 november 2015

Bezuinigingen Arnhems busvervoer afgeremd

Sinds 1 januari gaat de provincie Gelderland over het busvervoer in de regio Arnhem-Nijmegen. De Rijksoverheid geeft de provincies steeds minder geld voor het openbaar vervoer. Daarom stelde de busvervoerder voor om vanaf december fors te bezuinigen op het busvervoer. SP-wethouder Alex Mink (verkeer) heeft de botte bezuinigingen weten te voorkomen: Arnhem krijgt er zelfs twee stadsbuslijnen bij.

Busvervoerder Breng wilde fors snijden in de buslijnen naar de Vogelwijk, Monnikenhuizen en Presikhaaf II/III. Maar door het ingrijpen van de wethouder blijven buslijnen 8 en 9 op de weg met nieuwe routes. In Klarendal keert de bus na 20 jaar weer terug: lijn 13 van Arnhem CS via het Willemsplein en Graaf Ottoplein naar Klarendal en retour. Er wonen veel ouderen langs deze lijn en zij hoeven nu niet meer ellenlang te lopen. Zij krijgen hiermee een betaalbaar alternatief voor de regiotaxi. Er komt ook een nieuwe buslijn die rijdt van het Arnhem Centraal via de Westervoortsedijk naar Presikhaaf II/III en IJsseloord II.

De komende maanden gaan de gemeente, provincie en busvervoerder aan de slag met de verdere toekomst van de bus in Arnhem.

U bent hier