h

DANKZIJ DE SP KRIJGEN THUISZORGMEDEWERKERS HULP BIJ HUISHOUDEN HET SALARIS DAT ZIJ VERDIENEN

1 mei 2016

DANKZIJ DE SP KRIJGEN THUISZORGMEDEWERKERS HULP BIJ HUISHOUDEN HET SALARIS DAT ZIJ VERDIENEN

Terwijl andere gemeenten enorm bezuinigd hebben op de huishoudelijke hulp en veel thuiszorgmedewerkers op straat werden gezet, heeft de SP in het coalitieakkoord afspraken gemaakt over een hoger salaris van de medewerkers: inschaling in FWG 15 i.p.v. 10. Hulp bij huishouden houdt meer in dan het uitvoeren van huishoudelijke taken.

Daar hoort ook een hoger salaris bij. Een belangrijke taak is de signalerende functie. Door te signaleren dat er iets is veranderd aan de situatie van de cliënt, zoals bijvoorbeeld minder goed lopen, vaker vallen, zich minder goed verzorgen of vergeetachtig worden, kan dit op tijd worden gemeld bij zorgverleners. Hierdoor kan snel actie worden ondernomen. Zeker nu mensen zo lang mogelijk zelfstandig thuis moeten blijven wonen is dit belangrijk.
29 Juni 2015 werd het raadsvoorstel met deze salarisafspraak en signalerende functie aangenomen. In dit voorstel staat dat per 1 februari 2016 het salaris verhoogd zou worden van FWG 10 naar FWG 15.  De SP ontving echter signalen vanuit thuiszorgmedewerkers dat dit nog niet bij alle thuiszorg-organisatie waarmee de gemeente werkt het geval was.  Daarom vroeg gemeenteraadslid Paulien Lunter van de SP op 21 maart j.l. aan het college hoe zij ervoor gaat zorgen dat medewerkers volgens afspraak worden uitbetaald. De wethouder gaf aan hierop toe te zien en heeft daarna o.a. contact opgenomen met thuiszorgorganisatie Pleyade.
Inmiddels is het bijna mei en ontvingen diverse medewerkers van Pleyade nog steeds geen hoger salaris.  Daarom heeft de SP  weer contact opgenomen met de wethouder. Pleyade heeft nu gemeld dat medewerkers in de eerste week van mei 2016 een persoonlijke brief zullen ontvangen waarin staat dat de uitbetaling zichtbaar zal zijn in de salarisbetaling van mei. De wethouder geeft aan dat ook de overige thuiszorgorganisaties volgens afspraak (gaan) uitbetalen.
De SP blijft contact houden met de thuiszorgmedewerkers om ervan verzekerd te zijn dat dit daadwerkelijk gebeurt en of zij ook uitbetaald worden met terugwerkende kracht.

U bent hier